DJUPVIKS CAMPING

Välkommen till Djupviks Camping, en verklig pärla på Öland där tiden verkar stå still. Belägen i det natursköna området mellan Äleklinta och Sandvik, erbjuder denna lilla camping en rofylld tillflyktsort från vardagens stress och stoj. Här, endast 23 kilometer norr om Borgholm, intill det glittrande Kalmarsund, hittar du en plats där enkelheten och naturen går hand i hand.

Djupviks Campings historia och filosofi

Sedan starten i början av 1950-talet har Djupviks Camping bevarat sin enkelhet och charm. För det första är campingen skryter inte med moderna bekvämligheter som elplatser eller duschrum. Men det är just denna enkelhet som lockar våra gäster. Här hittar du en traditionell pump med färskvatten och torrklosetter precis som det var när campingen först öppnades. Gäster uppmuntras att laga mat över gasol- eller spritkök, och för den som önskar varmvatten, ett gammalt hederligt tips är att låta en hink vatten stå i solen.

Naturupplevelser och aktiviteter

Stranden vid Djupvik är kantad av mjukslipad klappersten och leder sakta ner till ett djupare vatten med en mjuk sandbotten. En kort promenad bort finner du en badbrygga där du kan kliva direkt ner i sanden och njuta av det svalkande sundet. För de som älskar att upptäcka naturen erbjuder området runt campingen rikliga möjligheter till vandringar, fågelskådning, och stjärntittning utan störande stadsljus.

Boende och priser

På Djupviks Camping väljer du själv var du vill slå upp ditt tält eller parkera din husvagn. Det finns inga förutbestämda platser, vilket ger en frihet att välja den perfekta platsen efter eget tycke. Vi ber bara våra gäster att hålla ett hövligt och brandsäkert avstånd till varandra. Dygnsavgiften är förmånlig; 180 kronor för tältare, cyklister och gångare, med rabatter för de som reser ensamma.

Restaurangen Elise – Ett kulinariskt inslag

Ett stenkast från campingen ligger den charmiga restaurangen Elise. Där du från kl. 16.30 kan njuta av à la carte-rätter medan du betraktar den betagande utsikten över sundet och den bortglidande solen. Det är en perfekt avslutning på en dag fylld av natur och avkoppling.

Öppettider och säsongsinformation

Djupviks Camping är öppen från 15 juni till skolstarten i höst. Under denna tid finns full tillgång till faciliteterna som toaletter, soptömning och vattenpump. För säsongsgäster erbjuds plats för husvagnar från den 1 maj till Skördefesten i slutet av september. Vi välkomnar även gäster utanför säsongen men ber dessa att ringa eller sms:a i förväg.

Att besöka Djupviks Camping är mer än bara en campingupplevelse. Det är ett äventyr där du kommer närmare naturen och upplever en fridfull tillvaro vid Ölands vackra kust.

Hitta hit

Djupviksgatan 60 38791 Borgholm
073-98 60 210
info@djupvikscamping.se
Webbplats
Kordinater: 57.0166882, 16.8238103
Kordinater: 57°1’0.08″N, 16°49’25.72″E

Information

Pris från: 180 SEK
Antal campingplatser: Info. saknas
Antal campingplatser med elektricitet: Info. saknas
Säsong:

Faciliteter