HIGH CHAPARRALS CAMPING

Upplev Vilda Västern i Småland: En Guide till High Chaparral och dess Campingfaciliteter

Välkommen till High Chaparral

För dig som drömmer om äventyr i Vilda Västern är High Chaparral den ultimata destinationen. Denna prisbelönta temapark låter dig dyka in i en värld av cowboys, nybyggare och Vilda Västerns ursprungsbefolkning. Ligger vackert belägen i Kulltorp, Småland, har parken välkomnat besökare sedan 1966 att utforska dess historiska och spännande miljöer.

Bengt Erlandssons Dröm

Allt började med Bengt Erlandsson, en man med en passion för Amerikas historia. Efter en inspirerande resa till USA, där han reste över 4000 mil, beslutade Bengt sig för att förverkliga sin dröm om att bygga en replik av ett amerikanskt fort i Sverige. Med hjälp av 200 000 telefonstolpar skapade han Fort Erlandsson, som snart blev den populära temaparken High Chaparral.

Nordens Bästa Temapark

High Chaparral har inte bara överlevt utan även frodats genom åren, vinnande utmärkelser som ”Stora barnsemesterpriset” för bästa temapark i Norden. Besökare kan utforska olika miljöer, från nybyggarnas landskap till Buffalo Island. Här kan du träffa legendariska karaktärer från Vilda Västern, som Lucky Luke, och njuta av olika aktiviteter som guldvaskning, ridning, och spännande shower.

Camping på High Chaparral

För den som vill förlänga sitt äventyr erbjuder High Chaparral också en av Sveriges största inlandscampingar. Här finns något för alla – från campingstugor till platser för husvagnar och tält. Campingen erbjuder toppmoderna faciliteter, inklusive en servicebutik, toaletter och dusch. Och för de som önskar en smakrik start på dagen erbjuder restaurang Diligensen en läcker frukostbuffé varje morgon.

Förutom alla aktiviteter i parken erbjuder campingen kvällsunderhållning under högsäsong och tillgång till den konstgjorda sjön Storån, känd för sitt kristallklara vatten.

Så om du är redo för ett äventyr i Vilda Västerns hjärta, boka din plats på High Chaparral idag!

Faciliteter

  • Elplatser
  • Strand
  • Kiosk
  • Stugor
  • Restaurang
  • Handikappanpassad