TIVEDSBADETS CAMPING & BAD

Camping Tiveden – En Oas av Frid och Naturskönhet

Att uppleva naturen på nära håll är en njutning som få andra saker kan mäta sig med, och Camping Tiveden erbjuder en idealisk plats för detta. Beläget vid sjön Undens östra strand, mitt i den vackra och vidsträckta skogen, är denna campingplats en pärla för alla som söker lugn och avkoppling.

Vad Erbjuder Camping Tiveden?

En Stor och Inbjudande Campingplats

Camping Tiveden erbjuder totalt 75 campingtomter som är perfekta för husbilar, husvagnar eller tält. Gräsytorna är stora och välskötta, vilket gör det enkelt att hitta en bra plats att slå sig ner på. För barnen finns det en rolig och säker lekplats, vilket ger föräldrarna en chans att koppla av medan barnen leker.

Bekväma Stugor i Olika Storlekar

För de som föredrar en bekvämare boendeform finns 13 stugor att hyra i olika prisklasser och storlekar. Oavsett om man är en liten familj eller en större grupp, finns det alternativ som passar alla. Stugorna är utrustade med allt man behöver för en trevlig vistelse, inklusive köksutrustning och bekväma sängar.

En Plats för Avkoppling och Återhämtning

Med den klarblå sjön Unden som närmaste granne och den majestätiska skogen som omger campingen, är det svårt att inte känna ett djupt lugn här. Sjön Unden är känd för sitt kristallklara vatten, vilket gör det till en perfekt plats för ett uppfriskande dopp. Efter en dag fylld med aktiviteter kan man njuta av en stund i anläggningens populära bastutunna, belägen vid sjöstranden.

Aktiviteter för Alla Smaker

Vandring och Cykling

För den som älskar att vara aktiv finns det många möjligheter till vandring och cykling. Campingplatsen är en utmärkt utgångspunkt för flera promenadstråk, vandringsleder och cykelleder som slingrar sig genom den vackra omgivningen. Dessa leder tar dig genom skogar, över berg och längs sjöar, vilket ger en fantastisk möjlighet att uppleva Tivedens natur på nära håll.

Grillplatser och Sociala Ytor

Vid sjön finns två grillplatser och en grillkoja som ger möjlighet att grilla och umgås i den vackra naturen. Att tillaga en måltid över öppen eld medan solen går ner över sjön är en oförglömlig upplevelse som hela familjen kan njuta av.

Fiske och Vattensporter

Sjön Unden är en drömdestination för fiskeentusiaster. Här kan du fiska i det kristallklara vattnet som är hem för flera olika fiskarter. Fiskekort kan enkelt köpas i receptionen. För de som vill utforska sjön finns det roddbåtar, kanoter och kajaker att hyra. En liten båtslip vid bryggan gör det enkelt att sjösätta båtarna och bege sig ut på vattnet.

En Perfekt Familjecamping

Camping Tiveden är inte bara en plats för avkoppling utan även en plats där familjer kan skapa minnen tillsammans. De stora gräsytorna, lekplatsen och de olika boendealternativen gör det möjligt för alla att trivas. Oavsett om du föredrar att tälta under stjärnorna eller bo bekvämt i en stuga, kommer du att hitta något som passar dina behov.

En Njutbar Naturskön Miljö

Tivedens natur är något alldeles extra. Den täta skogen, de klara sjöarna och det rika djurlivet skapar en miljö som är perfekt för naturälskare. Det är en plats där du kan koppla av från vardagens stress och verkligen njuta av naturens lugn och ro.

Camping Tiveden – En Oförglömlig Upplevelse

Oavsett om du är ute efter en lugn och avkopplande semester eller en aktiv och äventyrlig vistelse, erbjuder Camping Tiveden något för alla. Denna campingplats är en perfekt kombination av bekvämlighet och naturskönhet, vilket gör den till en idealisk destination för alla som vill uppleva det bästa av Sveriges natur.

Vanliga Frågor om Camping Tiveden

Vad kostar det att campa på Camping Tiveden? Priserna varierar beroende på vilken typ av boende du väljer. Det finns campingtomter för husvagn, husbil och tält samt stugor i olika prisklasser. Det bästa är att kontakta campingen direkt för aktuell prisinformation.

Kan man fiska i sjön Unden? Ja, sjön Unden är känd för sitt klara vatten och bra fiske. Fiskekort kan köpas i receptionen, och det finns roddbåtar, kanoter och kajaker att hyra för att utforska sjön.

Finns det lekplatser för barnen? Ja, det finns en lekplats på campingen där barnen kan leka och ha roligt.

Vad finns det för aktiviteter i närheten av Camping Tiveden? Det finns många aktiviteter att välja på, inklusive vandring, cykling, fiske och bad. Sjön Unden erbjuder även möjligheter till kanotpaddling och kajakutflykter.

Kan man grilla på campingen? Ja, det finns två grillplatser och en grillkoja vid sjön där man kan grilla och njuta av den vackra solnedgången.

Hur bokar man en stuga eller campingtomt på Camping Tiveden? Du kan boka boende genom att kontakta Camping Tiveden direkt via deras hemsida eller telefon. Det är alltid bäst att boka i förväg, särskilt under högsäsong, för att säkerställa att det finns plats.

Avslutning

Camping Tiveden är mer än bara en campingplats – det är en plats där du kan uppleva naturens skönhet och lugn på nära håll. Med sitt rika utbud av aktiviteter, bekväma boendealternativ och fantastiska läge vid sjön Unden, är detta en destination som passar för alla som älskar naturen. Kom och upplev allt som Camping Tiveden har att erbjuda och skapa minnen för livet.

Hitta hit

69594 Finnerödja
070-529 39 00
Webbplats
Kordinater: 58.8401337, 14.4612723
Kordinater: 58°50’24.48″N, 14°27’40.58″E

Information

Pris från: 200 SEK
Antal campingplatser: 40 st
Antal campingplatser med elektricitet: 40 st
Säsong: 12/5 – 3/9

Faciliteter

Elplatser
Strand
Kiosk
Lekplats
Minigolf
Stugor