CAMPING MAGAZINE

10 fantastiska campingar på Gotland

Gotland erbjuder en härlig semester och det finns många populära campingplatser för den som vill resa hit med husvagn. Ta reda på vilka campingplatser som är tillgängliga och hitta den som passar bäst för dig och din semester!

Gotland är ett resmål som många drömmer om, känslan av att komma utomlands. Här väntar den romantiska staden Visby med sina pittoreska gator och kyrkor, rika kulturarv och magisk natur med många vackra stigar. För resenärer till Gotland med husvagn och förtält rekommenderar vi populära campingplatser.

Kneippbyn Resort Visby

Kneippbyn Resort Visby är Gotlands enda femstjärniga camping där barn kan få sin riktiga drömsemester. På campingen kan barn lära känna Villa Villekulla och prova att sova i en trädkoja. I området finns även Kneippbyns Sommar och Vattenland, där hela familjen kan bada och ha kul. Campingen har 200 bokningsbara ställplatser för husvagnar, husvagnar och tält, många med vacker havsutsikt.

Åminne Fritid & Havsbad

Åminne Fritid och Havsbad är ett trestjärnigt familjeföretag beläget på Östra Gotland, cirka fyra kilometer från Visby. Här väntar campingen på dig om du vill campa med husvagn, husvagn eller tält – och det finns platser med och utan el. Stugboende finns i flera olika storlekar. Det finns en restaurang med fullständiga rättigheter i området för dem som vill äta och dricka gott. Det finns också många aktiviteter för alla åldrar, såsom paddelbana, minigolf, lekplats och möjlighet att hyra minibilar. Campingen har en utomhuspool och föredrar du att bada i havet kan du göra det vid en av Gotlands bästa stränder. I närheten finns underbara naturområden, med t.ex. bra fiskemöjligheter och sportälskare har vackra stigar för löpning.

Snäck Camping

Snäck Camping ligger vackert vid havet med egen sandstrand. Det finns 99 elektriska campingplatser på sluttningen vid stranden. Här bor du i husvagn, husvagn eller tält och det finns även möjlighet att hyra stuga. Det finns en pool och en lekplats för barn, och du kan äta och dricka gott i Snackrestaurangen på campingen. Visby ligger en sju minuters cykelresa bort och Brucebo naturreservat ligger 12 minuter bort.

Östergarn Strand

Östergarn Strand är en lugn camping i lugn miljö, hundra meter från en av Gotlands bästa sandstränder. Campingen fick nya ägare 2021 och de hyr ut campingplatser för husvagnar, husvagnar och tält. Det är även möjligt att bo på vandrarhem. Det finns tre servicehus i området och alla gäster har tillgång till kök, toalett och dusch. Det finns möjlighet att hyra cykel, kajak eller SUP för aktiviteter. Varje år i juli arrangeras en sandskulpturtävling på stranden och du kan också delta i en drakflygningstävling. Vill du spela golf ligger Ljugarn GK 15 kilometer bort, vilket tar cirka 15 minuter med bil.

Björkhaga Strandby & Restaurang 

Björkhaga Strandby är en anläggning som ligger 30 kilometer söder om Visby direkt vid havet. Här finns något för alla – sol och bad, god mat och roliga aktiviteter. Det finns flera olika boenden att välja mellan, och du kan bo i både fullt utrustade stugor och lägenheter. Restaurangen ligger bara ett stenkast från stranden och erbjuder god mat och dryck. Du kan bada i havet eller i anstaltens egen pool.

Gangvidefarm – Gotland 

Gangvidefarm är en släktgård från 1600-talet i När, sydöstra Gotland. Det är en spännande anläggning med vacker natur, många aktiviteter och flera fina badplatser i närheten. De erbjuder boende i stugor, bed and breakfast och tio campingplatser med el för att parkera husvagn, husvagn eller tält. Du kan delta i aktiviteter som fiske, kanotpaddling och ponnyridning. Populära sandstränder, golfbana, livsmedelsbutik, vandringsled och tennisbana ligger inom två kilometer.

Sudersand Resort -Gotland

Sudersand Resort är den största semesterorten på Norra Gotland, belägen på en av Gotlands bästa och mest barnvänliga sandstränder, Fårö. Här finns cirka 250 ställplatser för husvagnar och husbilar, 120 campingplatser och ett brett utbud av stugor – och stranden är aldrig mer än 150 meter bort. Här väntar ett brett utbud av aktiviteter, såsom en paddel bana, äventyrs golf, en cykelbana, en lekplats och sportfiske. Det finns även möjlighet att hyra en badtunna i trä och bastu. Varför inte börja dagen med en skön löprunda på stranden vid soluppgången?

Tofta Camping -Gotland

Tofta Camping ligger två kilometer söder om Visby, intill en av Gotlands bästa stränder, och är perfekt för den som vill sola, bada och vandra. Det finns flera boenden och du kan övernatta på camping, stugor, tält eller hotellliknande studior. Restaurangutbudet är omfattande och du kan välja mellan fem olika restauranger med olika inriktning. Det finns också en välsorterad livsmedelsbutik för den som vill köpa färska frallor till frukost. För den som vill träna finns ett brett utbud av aktiviteter som plaskdamm, träningsbanor och det går att hyra cykel för att utforska naturen. Det finns en avgiftsbelagd pool med både en vanlig pool och en mindre pool lämplig för barn. Barn kan också delta i simskola här. På väg ner till stranden ligger Tofta Beach Market, en remsa med både butiker och foodtrucks.

Ljugarns Semesterby & Camping

Ljugarn Semesterby och Camping är en barnvänlig stugby i Ljugarn på Gotland, belägen vid stranden med vacker utsikt över havet. Här bor du med husvagn, tält, stuga eller glamping. Det finns flera bra restauranger att välja mellan – allt från creperier till strandcaféer, glassbarer och tapas- och cavabarer. Aktiviteter i området inkluderar segling, tennis, golf, fiske, cykling, vandring och tvättbjörnskådning. Campingen har en lekplats, pool, bordtennis och boulebana.

Visby Strandby – Norderstrands Camping 

Visby Strandby – Norderstrands Camping ligger några hundra meter norr om gränsmuren och är Visbys enda camping. Ett 100-tal campingplatser ligger vackert med havsutsikt och det finns plats för husvagnar, husvagnar och tält. Du kan också bo i en mycket bekväm stuga i en stugby, prova på glamping eller välja en tältby där tälten är helt uppställda och redo för din semester. Campingen erbjuder ett brett utbud av aktiviteter för hela familjen. Bor du här har Visby nära till mysiga gator, fantastisk historia och ett brett utbud av restauranger. Stranden har badbryggor, grillplats och strandrestaurang.