CAMPING MAGAZINE

Båstad Camping på Bjärehalvön skapad av Nilla och Micke Mathiasson.

Under de senaste tolv åren har Nilla och Micke Mathiasson förvandlat Båstad Camping på Bjärehalvön till en idyllisk plats där gästerna känner sig som en del av en stor familj. Denna campingpärla, belägen mellan Laholmsbukten och Skälderviken, har blivit en favoritdestination för besökare som söker både avkoppling och äventyr i en vacker och historisk miljö. Från tennisveckans puls till lugnet i Norrvikens Trädgårdar, Båstad Camping erbjuder en unik upplevelse.

En Modig Början

När Nilla och Micke tog över Båstad Camping år 2012, visste de lite om hur man driver en camping. Utan en klar plan för finansiering, var det med mycket vilja, tålamod och envishet som de lyckades genomföra köpet. Idag är en av campinggatorna uppkallad efter bankkontakten som övertygade ledningen att låna ut pengar till dem, vilket symboliserar deras resa från osäkerhet till framgång.

En Storfamiljskänsla

På Båstad Camping råder en känsla av gemenskap och familj. Husbilar, husvagnar, villavagnar, tält och glampingtält samsas på området, med både återkommande säsongscampare och nya gäster. Personalen, från receptionen till restaurangen, bidrar till den hemtrevliga miljön. Nilla och Mickes mål är att skapa en plats där alla, nya som gamla gäster, känner sig välkomna och hemma.

Engagerad Familj

Flera av Nilla och Mickes egna barn är aktivt involverade i verksamheten, med uppgifter som sträcker sig från bokningssystem och broschyrproduktion till daglig skötsel. Detta engagemang från hela familjen bidrar till en stark laganda och en kärlek till campingen och gästerna.

Inspirerade av Europa

Nilla och Micke, som själva är vana husbilscampare, spenderar 5–6 veckor varje år i Europa. Resor till favoriter som Spanien och Frankrike ger dem inspiration som de ibland förverkligar hemma på campingen. Ett exempel är tarte flambée, en stenugnsbakad pizza från Alsace, som nu är en av paradrätterna i campingens restaurang. Deras strävan efter att efterlikna den höga servicenivån de upplevt på europeiska campingar har bidragit till deras framgång.

Fin Utnämning

Den europeiska campingorganisationen ASCI har nyligen utnämnt Båstad Camping till en av Sveriges fem bästa campingar. Att bli framröstad av både svenska och utländska campare är en stor ära och ett bevis på att deras arbete och engagemang uppskattas. Nilla och Micke är både stolta och ödmjuka inför denna utmärkelse.

Redo för Högsäsong

När högsäsongen närmar sig är Båstad Camping redo att välkomna årets gäster. Restaurangmenyn har uppdaterats, turisttåget Morris är nyservat och eventkalendern är fullbokad med aktiviteter som quiz, livemusik och dryckesprovningar. Nilla och Micke ser fram emot att skapa minnesvärda upplevelser för sina gäster.

En Plats för Alla

Båstad Camping erbjuder hög personlig service och en genuin ”borta men hemma”-känsla. Med moderna faciliteter, en mysig krog med god mat och ett brett utbud av aktiviteter finns något för alla, både vuxna och barn. Campingtomterna och ställplatserna är välutrustade, och det finns även bekväma stugor och glampingtält för dem som söker en mer lyxig campingupplevelse.

Campingens Hjärtat

Det som gör Båstad Camping speciell är den varma atmosfären och de personliga mötena. Nilla och Micke strävar efter att ge sina gäster den bästa möjliga helhetsupplevelsen och skapa minnen som varar livet ut. Deras engagemang och passion för campingen och dess gäster gör Båstad Camping till en unik plats på Bjärehalvön.

Faciliteter och Aktiviteter

Båstad Camping erbjuder en rad faciliteter och aktiviteter för att tillgodose alla gästers behov och intressen. På campingen finns:

  • Restaurang: Serverar läcker mat och dryck med fullständiga rättigheter.
  • Butik: För dagliga nödvändigheter och lokala produkter.
  • Cykeluthyrning: Utforska de vackra omgivningarna på två hjul.
  • Äventyrsgolf: En rolig aktivitet för hela familjen.
  • Boule och lekplats: För avkopplande och underhållande stunder.
  • Trollskog och grillplats: Perfekta för utflykter och mysiga kvällar.

Närhet till Natur och Aktiviteter

Campingen ligger nära sandstränder, vandrings- och cykelleder, samt möjligheter för tennis, segling och golf. Den vackra naturen och det rika kulturarvet på Bjärehalvön erbjuder en mångfald av upplevelser för alla åldrar och intressen.

Framtiden för Båstad Camping

Med fortsatt engagemang och en passion för campinglivet ser Nilla och Micke Mathiasson fram emot många fler år av framgång och nöjda gäster på Båstad Camping. Deras vision om att skapa en plats där alla känner sig välkomna och hemma fortsätter att vara kärnan i deras verksamhet.

Vanliga frågor

Hur startade Nilla och Micke Mathiasson Båstad Camping? De tog över campingen 2012 utan någon tidigare erfarenhet av att driva en camping, men med mycket vilja och envishet lyckades de förvandla den till en idyllisk plats.

Vad gör Båstad Camping speciell? Den varma atmosfären och den personliga servicen, där alla gäster behandlas som en del av en stor familj, gör Båstad Camping unik.

Vilka faciliteter erbjuder Båstad Camping? Campingen erbjuder moderna serviceutrymmen, en restaurang, butik, cykeluthyrning, äventyrsgolf, boule, lekplats, trollskog och grillplats.

Vad innebär utmärkelsen från ASCI? ASCI har utsett Båstad Camping till en av Sveriges fem bästa campingar, framröstad av både svenska och utländska campare, vilket är ett stort erkännande för campingen.

Vad inspirerar Nilla och Micke i deras arbete? Deras resor i Europa ger dem inspiration som de ibland förverkligar på campingen, som exempelvis rätter i restaurangen och servicenivån.

Vilka aktiviteter finns nära Båstad Camping? Campingen ligger nära sandstränder, vandrings- och cykelleder, samt möjligheter för tennis, segling och golf.

Slutsats

Båstad Camping, skapad av Nilla och Micke Mathiasson, har blivit en älskad campingpärla på Bjärehalvön. Med sitt fokus på gemenskap, hög personlig service och en genuin ”borta men hemma”-känsla, erbjuder campingen en unik upplevelse för alla sina gäster. Oavsett om du söker avkoppling eller äventyr, har Båstad Camping något att erbjuda, och skapar minnen som varar livet ut.