CAMPING MAGAZINE

Björkbacken camping vid Astrid Lindgrens värld

På Vimmerby kommer människor runt om i världen att påminnas om Astrid Lindgrens böcker och deras karaktärer. Det utvalda hotellet är ett bevis på det, och det finns även en campingplats på detta hotell som vi har tittat på. Ta avfarten mot väg 33 mot Västervik. Ca 2 km från Vimmerby centrum och 2 km från Astrid Lindgrens värld. Cykelvägar går i flera riktningar.

Det är ingen överraskning att campingen heter Björkbacken, eftersom den ligger på en sluttning omgiven av frodig grönska. Det här är en ren sommar anläggning som i princip bara är öppen under skolans sommarlov. Då är receptionen på Karaktärs hotellet öppen 24 timmar om dygnet. Det finns en liten servicebutik, Cajsas Café, där du kan köpa färskt bröd på morgonen. Hotellet har även en lunchrestaurang och på kvällarna en pizzeria intill äventyrs minigolfen och lekplatsen.

Ordning och reda på camping

Städning och yttre skötsel är bra. Stilen på servicebyggnaden skiljer sig något från den traditionella, men utbudet av faciliteter är klassiskt. Det som väntar här är inte kakel och kakel, utan vackert mönstrade tapeter, intressanta speglar och träpallar. Kolla in den lediga ytan för husbilen och en mycket fin tvättstuga. Lekplatsen är fullt utrustad. Gröna gräsmattor och gott om buskar och träd skuggor präglar campingområdet. De flesta platser är platta och lätta att parkera. Här finns duschrum, handikapptoalett och barn omklädningsrum. Eftersom platsen ligger på en kulle kan det vara lite knepigt att ta sig fram i rullstol, men slingan till campingen är asfalterad. Detta är utan tvekan en populär camping för barnfamiljer som besöker Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. Du kan säkert ha så här kul på en biltur, men när du väl är tillbaka på campingen kan leken fortsätta fram till läggdags.