CAMPING MAGAZINE

Campingen Kristna gårdar förbereder inför sommaren

Utmaningar från pandemin kvarstår

Covid-19-pandemin har påverkat kristna campingplatser, gårdar och hotell på ett antal sätt, men restriktionerna har hävts och sommaren är här. Noras Uskavigården och Bödagårdens camping på Öland är två exempel som har klarat sig bra under pandemin men som nu har stora sommarplaner. Uskave Garden i Nora City har varit en plats där människor har träffats och lärt känna Gud sedan slutet av 1930-talet. Ida Gillsell, föreståndare för Uskavigården, förklarade att de tappade grupp bokningar under Covid-19-pandemin, men andra typer av bokningar ökade.

Trots restriktionerna hade vi en fantastisk sommar. Våra familjebokningar har ökat och vi påverkas fortfarande positivt av pandemin. Bödagårdens lägerplats på Öland drivs av Svenska Alliansmissionen och erbjuder en kristen gemenskap och en möjlighet att möta Gud. Enligt platschef Per Henrik “Peppe” Huss märkte de många avbokningar i början av Covid-19-pandemin, men de hanterade pandemin bra.

Hög beläggning

Vi hade många gårdar förra året och vi hade rekord beläggning då. Eftersom vi bara har öppet på sommaren så påverkade inte pandemin oss lika mycket som andra, vi klarade oss väldigt bra. Efter att restriktionerna upphört är Uskavigården full då fler besök har bokats. Just nu väntar man på att 90 personer ska komma dit på arbetsdagar. Men enligt regissören Ida Gillsell finns det fortfarande utmaningar även om restriktionerna har försvunnit. Hur mycket borde ha varit kvar av det tänkande vi haft i två år? En pandemi ska inte underskattas, vilket gör det svårt att veta hur man ska hantera till exempel plexiglas. Inför den här sommaren tror Per Henrik Huss på en bra säsong med hög beläggning, men även Bödagårdens camping har postpandemiska utmaningar. Enligt honom kan det bero på att fler av de drabbade platserna nu vågar öppna igen.

Svårare med anställda

Det var lite svårare med anställda eftersom fler och fler företag erbjuder jobb efter pandemin. Vi kommer att klara oss nu, men sommarjobbsansökningarna har tagit lite längre tid än vanligt. Uskavigården satsar på konserter inför sommaren. Sonja Aldén och Per-Erik Hallin kommer att uppträda på konserterna. Utöver sommaren satsar Uskavigården även på aktiviteter under hela året. – Äntligen är vi klara med våra konferenslokaler och vi vill täcka dem väl också, så vi kan ta nästa steg mot att öppna upp året runt, säger Ida Gillsell. Sommaren på Bödagårdens camping kommer att fokusera på vanliga barnkalas, pastorsträffar och konserter. I framtiden är målet att modernisera campingen och fräscha upp lägenheterna utöver campingen, som stugor och lägenheter. Deras agenda är också att ersätta konferenstältet med en permanent byggnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *