CAMPING MAGAZINE

Dethleffs 2024: Alpa och Globetrail – Nya designval för bekvämlighet och valfrihet

Alpa – En husbil för två som prioriterar lyx


Dethleffs Alpa är designad med tanke på par som vill ha det lilla extra. Med långbäddar framför förarhytten och en stor soffgrupp i bakänden, erbjuder denna modell optimal bekvämlighet. Modellen är också utrustad med ett rymligt kök och ett generöst badrum, vilket gör det till ett utmärkt val för de som reser frekvent. För de som söker något större finns även Alpa i en XL-variant samt en helintegrerad version kallad Alpa I.

Uppdaterad design för förnyad elegans


Årets Alpa-modell stoltserar med en ny design både på utsidan och insidan. Några av förbättringarna inkluderar ny dekor, moderna baklyktor, ljusa arbetsytor och en unik trädekor. Väggytor och sittdynor i antracit ger en kontrasterande touch, medan det valfria belysningskonceptet ”Light Moments” ger en mer harmonisk atmosfär. Dessutom har den 70 cm breda entrédörren fått både centrallås och elektrisk stängningshjälp.

Globetrail – Utökad modellserie för varierade behov


Dethleffs fortsätter att expandera sitt sortiment med Globetrail-modellen, som nu erbjuder elva olika planlösningar. För att förenkla urvalsprocessen delas serien upp i Classic och Advantage. Medan Classic fungerar som en grundmodell, erbjuder Advantage-linjen fler standardfunktioner, såsom ramfönster och markis. För att tillmötesgå olika behov finns nu även fem olika badrumsvarianter.

Olika varianter av Globetrail för alla resenärers preferenser


Globetrail serien erbjuder en rad olika modeller för att passa alla typer av resenärer. Från den kompakta 540 DR till den rymligare 600 DR med ett stort badrum och dusch. Oavsett längd och planlösning, är varje Globetrail designad för att optimera utrymme och komfort.

Pris och värde


Dethleffs Alpa börjar från 1 931 000 kronor i grundutförandet. För dem som är intresserade av Globetrail, startar Classic-varianterna från 747 000 kronor, medan Advantage-modellerna börjar på 838 000 kronor.