CAMPING MAGAZINE

First Camp Förutspår Fortsatt Popularitet för Vintercamping

Stabil Tillväxt och Framtidstro

Trots att antalet campingnätter har varit konstant under de senaste åren, ser campingkedjan First Camp en positiv trend och förutspår en ökning i vintercampingen. ”Intresset för camping är jättestarkt, och vi ser fram emot en ännu bättre kommande vintersäsong,” säger Ingela Lundkvist, kommersiell chef på First Camp.

Vintercamping Mer än Bara Skidåkning

Vintercamping är inte längre bara synonymt med snö och skidåkning. ”Hemester”-trenden innefattar nu aktiviteter som julmarknader, skördefester, ostprovningar och mikrobryggeribesök nära hemmet. Ingela Lundkvist påpekar att ägare av husvagnar och husbilar vill använda sina fordon året runt, inte bara under sommaren.

Efterfrågan Under För- och Eftersäsong

First Camp upplever också en ökande efterfrågan på campingplatser under vår och höst, där husvagnar och husbilar fungerar som rullande sommarstugor. Högtider som påsk, Kristi Himmelsfärdsdag, Nationaldagen och höstlovet blir allt populärare för camping.

Camping under Jul- och Sportlovet

Under vintertid, särskilt under jul- och sportlov, ökar besöken till campingplatser i norra och mellersta Sverige. Det är dock aktiviteterna och evenemangen i närheten som lockar besökare, inte bara campingplatsens läge.

Jämn Efterfrågan Bland Säsongsgäster

Säsongsgäster som har sin husvagn parkerad på en campingplats visar en stabil efterfrågan. Många planerar sin vistelse långt i förväg på platser som erbjuder både skidåkning och andra aktiviteter.

Uppsving Bland Dygnsgäster

En ökande trend märks bland dygnsgäster, som ofta är mer spontana och planerar sina resor baserat på väderleken. En kort resa kan vara nog för en lyckad helg.

Fokus på Spontana ”semestrar”

Intresset för spontana ”hemestrar” är tydligt, särskilt i södra Sverige. Enkel tillgång till aktiviteter som pulkabackar och restauranger kan vara avgörande för planeringen av en kortsemester.

Framtiden Ser Ljus ut

”Med det fortsatta stora intresset ser framtiden ljus ut för camping. Vi är optimistiska och ser fram emot flera spännande investeringar för att göra camping ännu mer tillgängligt för alla,” avslutar Ingela Lundkvist.

Förtält för vinter camping

Isabella winter

Ventura sälen