CAMPING MAGAZINE

Höga Kusten Skulebergets Havscamping: En Avkopplande Helg i Naturen

En Helgresa till Höga Kusten

En kort helgresa till Höga Kusten kan vara precis vad som behövs för att ladda batterierna och njuta av naturen. Med förutsägelser om hyfsat väder enligt Yr, tog vi tillfället i akt att få lite D-vitamin och planera sommarens äventyr. Vår resa till Höga Kusten Skulebergets Havscamping blev en perfekt blandning av avkoppling och förberedelser inför framtida utflykter.

Ankomst till Skulebergets Havscamping

När vi anlände till Skulebergets Havscamping, var vädret precis som förutspått – klart och soligt, men fortfarande lite kyligt. Stefan hade planer på att ta sommarens första dopp, men när han såg isen som fortfarande låg på vattenytan, beslutade han sig snabbt för att skjuta upp badet tills vattnet värmts upp lite mer.

En Natt på Havscampingen

Att övernatta på Skulebergets Havscamping var en fröjd för själen. Campingen är belägen vid foten av det mäktiga Skuleberget och erbjuder en fantastisk utsikt över vattnet och den omgivande naturen. Vi installerade oss bekvämt och njöt av den friska luften och den rogivande miljön.

Aktiviteter på Campingen

  • Promenader: Det finns många stigar och leder att utforska i området, vilket gör det perfekt för långa promenader. På våra morgonpromenader fick vi sällskap av en slingrande vän – en orm som också passade på att njuta av solens strålar.
  • Grillning: Vi tog med oss grillen och njöt av en härlig måltid utomhus. Det är något speciellt med att grilla i naturen, omgiven av den vackra kustlandskapet.
  • Avkoppling: Kvällarna spenderades med att titta på serier och bara koppla av. Det var ett utmärkt sätt att varva ner efter en dag fylld med aktiviteter.

Utflykt till Skeppsmalen

Efter en natt på Skulebergets Havscamping beslutade vi oss för att utforska den nordligaste delen av Höga Kusten, Skeppsmalen. Denna pittoreska plats är känd för sina fantastiska vyer och sitt rika kulturarv. Här spenderade vi dagen med att promenera längs kusten och upptäcka de natursköna omgivningarna.

Höjdpunkter i Skeppsmalen

  • Kustpromenader: Skeppsmalen erbjuder otaliga möjligheter för kustnära promenader. Vi följde stigar som ledde oss genom vackra skogar och över klippor med utsikt över havet.
  • Historia och Kultur: Området är rikt på historia och kultur, vilket gör det till en intressant plats att utforska. Vi besökte några av de lokala sevärdheterna och lärde oss mer om områdets maritima historia.
  • Avkoppling vid Havet: Efter våra promenader satte vi oss vid vattnet och njöt av lugnet och tystnaden. Det var en perfekt plats för reflektion och avkoppling.

Hemresa till Umeå

Efter en skön och avslappnad helg på Höga Kusten Skulebergets Havscamping och Skeppsmalen, var det dags att återvända hem till Umeå. Vi avrundade vår vistelse vid lunchtid och kände oss utvilade och redo för den kommande veckan.

Summering av Helgen

Helgen på Höga Kusten Skulebergets Havscamping var verkligen en minnesvärd upplevelse. Kombinationen av vacker natur, avkopplande aktiviteter och tid för planering av framtida äventyr gjorde det till en perfekt helgutflykt. Vi ser redan fram emot nästa besök och de många äventyr som väntar oss under sommaren.