CAMPING MAGAZINE

Lilla Stigen ställplats loppis sjönära

Lilla Stigen, belägen vid Bovattnet nära Färjelanda, är en sjönära ställplats som erbjuder besökare en avkopplande och naturnära upplevelse. Platsen drivs av det engagerade paret Camilla och Christian, som har skapat en trivsam miljö där besökare kan njuta av både natur och bekvämligheter. Förutom ställplatsen erbjuder de även en charmig loppis och second hand-butik som lockar besökare från när och fjärran.

Värdparet Camilla och Christian

Vid ankomst till Lilla Stigen möts besökare av Camilla, som tillsammans med sin sambo Christian driver ställplatsen. Camilla och Christian är kända för sin gästfrihet och engagemang, vilket skapar en välkomnande atmosfär som uppskattas av alla besökare. Deras personliga touch och omsorg om detaljer bidrar till att göra vistelsen på Lilla Stigen minnesvärd.

Ankomst och Incheckning

Ställplatsen ligger precis intill väg 173, vilket gör den lätt att hitta. Vid ankomst möts du av Camilla som hjälper dig att hitta rätt plats och ger all nödvändig information. Det finns totalt åtta ställplatser, alla med el och sjöutsikt över Bovattnet. Att checka in är enkelt och smidigt, och du kan snabbt börja njuta av den natursköna omgivningen.

Faciliteter vid Lilla Stigen

Lilla Stigen erbjuder en rad faciliteter för att göra vistelsen bekväm. Förutom elanslutning på alla ställplatser finns det en kombinerad toalett och dusch, vilket tillfredsställer behoven hos de åtta ekipagen som platsen rymmer. Den kommunala badplatsen ligger inom gångavstånd, vilket gör det enkelt för besökare att ta ett dopp i Bovattnet.

Ställplatserna och Utsikten

Alla ställplatser vid Lilla Stigen har en fantastisk utsikt över Bovattnet, vilket ger en fridfull och avkopplande atmosfär. Platsen är idealisk för naturälskare som vill njuta av Gotlands skönhet från första parkett. Vissa platser är särskilt eftertraktade, såsom ”gräddhyllan”, där du kan njuta av ännu bättre sjöutsikt och en känsla av ensam majestät.

Bokning och Priser

Du kan förboka en plats på Lilla Stigen, men inte en specifik plats. Kostnaden för en plats med el är 200 SEK (2023), och en avgift på 50 SEK tillkommer för tillgång till dusch och toalett. Det är enkelt att boka online, vilket garanterar att du får en plats vid ankomst, särskilt under högsäsong.

Badplatsen vid Bovattnet

Den närliggande kommunala badplatsen vid Bovattnet är en av de stora fördelarna med att bo på Lilla Stigen. På bara några minuters promenad kan du njuta av ett uppfriskande dopp i sjön. Badplatsen är välskött och perfekt för familjer som vill tillbringa en dag vid vattnet.

Tömning och Fyllning av Vatten

För husbilsägare är det viktigt med bekväma faciliteter för att tömma och fylla vatten. Vid Lilla Stigen finns det möjligheter att tömma både gråvatten och svartvatten samt fylla på färskvatten. Gråvattentömningen sker med hjälp av en vagn, vilket kan vara lite knepigt för nybörjare men fungerar bra när man får kläm på det.

Gråvattentömning: En Nybörjares Perspektiv

För de som är nya på husbilslivet kan gråvattentömningen verka något besvärlig. Systemet vid Lilla Stigen använder en vagn som kan vara lite trixig att hantera, men med lite övning blir det snabbt en rutin. Värdparet är alltid redo att hjälpa till och ge instruktioner för att säkerställa en smidig process.

Den Eftertraktade ”Gräddhyllan”

En av de mest eftertraktade platserna på Lilla Stigen är ”gräddhyllan”. Denna ställplats erbjuder en oöverträffad utsikt över Bovattnet och en känsla av avskildhet. Här kan du njuta av naturen i fullständig ro och verkligen koppla av från vardagens stress.

Loppis och Second Hand

Förutom ställplatsen driver Camilla och Christian även en loppis och second hand-butik. Detta är inte bara en plats att parkera din husbil utan också ett utmärkt tillfälle att fynda unika och prisvärda föremål. Loppisen är välfylld och erbjuder ett brett sortiment av varor, allt från möbler till kläder och husgeråd.

Utbudet vid Lilla Stigen Loppis

Loppisen vid Lilla Stigen är känd för sitt omfattande och varierade utbud. På två plan kan besökare utforska ett brett sortiment av begagnade varor, vilket gör det till en populär destination för fyndjägare. Här kan du hitta allt från antikviteter och samlarobjekt till praktiska vardagsföremål.

Handla och Betala

Handel på loppisen är enkel och bekväm. När du hittar något du vill köpa, tar du det till kassan där du betalar. Betalningen sker smidigt, och Camilla och Christian finns alltid tillgängliga för att hjälpa till och ge rekommendationer. Se till att ha gott om plats i bilen för alla dina fynd!

Engagerat Värdpar och Genuin Gästfrihet

Camilla och Christian är inte bara värdar utan också passionerade om att skapa en trivsam och välkomnande atmosfär. Deras engagemang och personliga omsorg märks i varje detalj, från renlighet och underhåll till den vänliga servicen de erbjuder. Besökare känner sig verkligen som en del av gemenskapen vid Lilla Stigen.

Förutsättningar för Husdjur

Husdjur är välkomna vid Lilla Stigen, vilket gör det till en idealisk destination för resenärer med fyrbenta vänner. Det finns gott om plats att rasta din hund, och den natursköna omgivningen ger många möjligheter för promenader och lek.

Tillgänglighet för Alla Besökare

En viktig aspekt av Lilla Stigen är tillgängligheten för alla besökare. Toaletten och duschen ligger dock uppför en brant trappa, vilket kan vara en utmaning för personer med rörelsehinder. Gråvattentömningen kan också upplevas som något besvärlig, särskilt för nybörjare. Trots dessa utmaningar strävar värdparet efter att göra vistelsen så bekväm som möjligt för alla.

Sammanfattning och Recensioner

Sammantaget erbjuder Lilla Stigen en stark upplevelse för husbilsägare som söker en sjönära ställplats med bra faciliteter och en välkomnande atmosfär. Med engagerade värdar, vacker utsikt och en charmig loppis, har Lilla Stigen mycket att erbjuda. Många besökare lämnar positiva recensioner och lovordar platsens charm och gästfrihet.

Lilla Stigen i Sociala Medier

Lilla Stigen har blivit en populär plats i sociala medier, särskilt i Facebookgrupper där husbilsägare delar sina erfarenheter. Många inlägg och kommentarer lyfter fram den positiva upplevelsen och rekommenderar Lilla Stigen som ett måste för resenärer i området. Denna online-närvaro har bidragit till att öka platsens popularitet och locka nya besökare.

Aktiviteter och Området Runtomkring

Förutom ställplatsen och loppisen erbjuder området runt Lilla Stigen många aktiviteter och sevärdheter. Från naturvandringar och fiskemöjligheter till kulturella utflykter, finns det mycket att upptäcka i närheten. Besökare kan njuta av både avkoppling och äventyr under sin vistelse.

Färjelanda och Väg 173: En Kort Guide

Färjelanda och väg 173 är områden rika på historia och naturskönhet. Att utforska dessa regioner ger besökare en inblick i det lokala livet och de naturliga underverken som Gotland har att erbjuda. Från pittoreska byar till vackra landskap, finns det mycket att se och göra längs vägen.

Naturupplevelser vid Lilla Stigen

De natursköna omgivningarna vid Lilla Stigen erbjuder många möjligheter till friluftsliv. Naturstigar slingrar sig genom området, vilket gör det perfekt för vandring och naturutforskning. Den fridfulla sjön Bovattnet är idealisk för fiske och paddling, vilket ger besökare en chans att njuta av Gotlands naturliga skönhet.

Fiskemöjligheter i Bovattnet

Bovattnet är inte bara en vacker sjö utan också en utmärkt plats för fiske. Besökare kan njuta av avkopplande fisketurer och kanske fånga några av sjöns invånare. Fiske i Bovattnet är en populär aktivitet för både lokala invånare och turister, vilket gör det till en av de många höjdpunkterna vid Lilla Stigen.

Vandring och Utflykter i Närområdet

Området runt Lilla Stigen erbjuder många vandringsmöjligheter för de som vill utforska naturen till fots. Vandringslederna tar dig genom skogar, över ängar och längs sjöar, vilket ger en fantastisk möjlighet att uppleva Gotlands rika flora och fauna. Utflykter i närområdet ger också chansen att upptäcka lokala sevärdheter och historiska platser.

Historiska och Kulturella Upplevelser

Gotland är känt för sin rika historia och kultur, och området runt Lilla Stigen är inget undantag. Besökare kan utforska lokala museer, historiska platser och kulturella evenemang som erbjuder en inblick i öns förflutna. Dessa upplevelser kompletterar vistelsen vid Lilla Stigen och ger en djupare förståelse för Gotlands unika arv.

Tips för Förstagångsbesökare

För de som besöker Lilla Stigen för första gången kan det vara bra att känna till några praktiska tips. Att boka plats i förväg, ta med sig bekväma kläder och skor för utomhusaktiviteter, och vara förberedd på att hantera gråvattentömningen är alla bra råd. Dessutom är det alltid en god idé att prata med värdparet för att få deras bästa tips och rekommendationer.

Besökstips och Rekommendationer

För att få ut det mesta av ditt besök vid Lilla Stigen, överväg att planera några extra dagar för att utforska området. Ta dig tid att besöka loppisen, njut av naturen och delta i lokala aktiviteter. Oavsett om du vill koppla av vid sjön eller utforska Gotlands kulturella skatter, finns det något för alla vid Lilla Stigen.


Vanliga Frågor

Vilka faciliteter finns på Lilla Stigen? Lilla Stigen erbjuder ställplatser med el, en kombinerad toalett och dusch, möjligheter för tömning och fyllning av vatten samt en närliggande badplats.

Hur mycket kostar en plats på Lilla Stigen? Kostnaden för en plats med el är 200 SEK (2023). En extra avgift på 50 SEK tillkommer för tillgång till dusch och toalett.

Är Lilla Stigen husdjursvänligt? Ja, husdjur är välkomna vid Lilla Stigen. Det finns gott om plats att rasta din hund och njuta av den natursköna omgivningen.

Kan jag förboka en specifik plats på Lilla Stigen? Du kan förboka en plats, men inte en specifik plats. Alla platser har el och sjöutsikt.

Finns det fiskemöjligheter vid Bovattnet? Ja, Bovattnet erbjuder utmärkta fiskemöjligheter. Det är en populär aktivitet för både lokala invånare och besökare.

Hur tillgänglig är Lilla Stigen för personer med rörelsehinder? Toaletten och duschen ligger uppför en brant trappa, vilket kan vara en utmaning för personer med rörelsehinder. Värdparet är dock alltid redo att hjälpa till och göra vistelsen så bekväm som möjligt.


Avslutning

Lilla Stigen är en pärla vid Bovattnet som erbjuder en unik blandning av naturskönhet, bekväma faciliteter och en genuin gästfrihet. Med engagerade värdar, en charmig loppis och fantastiska utsikter, är det en perfekt destination för husbilsägare och naturälskare. Oavsett om du söker avkoppling eller äventyr, kommer du att hitta något som passar vid Lilla Stigen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *