CAMPING MAGAZINE

Moderaterna Ingriper: Stopp för Fler Skattehöjningar på Husbilar

Moderaterna Säger Nej till Högre Skatter på Husbilar

Under en presskonferens på Kabe AB nyligen, tog Edward Riedel, ordförande i Riksdagens Finansutskott från Moderaterna (M), och Mats Green, partiets talesperson för energi- och näringspolitik, ett bestämt steg mot framtida skattehöjningar på husbilar. De bad relevanta myndigheter att vänta med eventuella ändringar i det aktuella regelverket, tills politiken kan introducera ny lagstiftning.

Bonus-Malus Skattens Negativa Effekter Sedan 2018

Bonus-malus skatten som infördes 2018 har negativt påverkat husbilstillverkare, återförsäljare, campingplatser och den svenska turistnäringen. Transportstyrelsen och Skatteverket överväger nu förslag som kan fördubbla skatten, men Moderaterna har beslutat att bekämpa dessa planer.

Moderaternas Förhandlingar och Framtidsvisioner

Edward Riedel framhäver att moderaterna prioriterar skattefrågan för husbilar och planerar att förhandla med samarbetspartners för att presentera en konkret plan senare under året. De utforskar flera möjliga lösningar och önskar inte begränsa sig till en specifik metod innan förhandlingarna är avslutade.

Positivt Mottagande från Husbilsbranschen

Husvagns- och Husbilsbranschens Riksförbund välkomnar entusiastiskt Moderaternas uttalanden. Per Nilsson, förbundets ordförande, betonar att de har påpekat de orättvisa och negativa konsekvenserna av skatten sedan dess införande. Han ser Moderaternas åtagande som ett viktigt steg mot en mer rättvis och stabil beskattningsmiljö för husbilsbranschen.