CAMPING MAGAZINE

Modernt Kylskåp för Resan: En 12-Volts Lösning för Din Dragbil

Elektrisk Kylning Överträffar Kylbagar

Traditionella kylbagar kan vara praktiska, men de når inte upp till samma nivå som en elektrisk kyl i dragbilen. Med en sådan slipper du bekymra dig över kylklamparnas varaktighet eller att maten blir dålig.

Powerstationer Förstärker Kylkapaciteten

För att optimera kylningseffekten, rekommenderas att komplettera med en robust powerstation. Detta ger kontinuerlig energi till kylen, även när bilen är parkerad.

Pris och Prestanda hos Dometic 12-Volts Kylar

En enkel kylväska kan vara billig, men Dometics 12-volts kylar erbjuder betydligt mer. Dessa kylar är inte bara kompatibla med 12-volts uttaget i bilen, utan kan också anslutas till 220 volt för användning på campingen eller i stugan. En Dometic CFX3 25, exempelvis, kostar omkring 8 500 kronor.

EcoFlow River 2 Max – En Effektiv Powerstation

Anslut EcoFlow River 2 Max till bilens cigarettuttag och koppla kylen direkt till powerstationen. Detta skapar ett system som laddar under färd och driver kylen effektivt.

Enkel Användning och Temperaturkontroll

Dometic CFX3 25 är användarvänlig; anslut bara till en kraftkälla och välj önskad temperatur. Enheten kan även ställas in som frysbox, med temperaturer ner till -22 °C.

Kapacitet och Förvaringstips

Enligt Dometic rymmer 25-liters kylboxen tillräckligt för två personer under en tredagars campingtur. Ett tips är att endast kyla drycken som behövs för dagen och fylla på vid behov. Kylen kan dessutom styras via en app.

Anslutning och Säkerhet

Många bilar har cigarettuttag i bagageutrymmet, vilket möjliggör direktanslutning till startbatteriet. Dock finns det en risk med att belasta startbatteriet, så användning av en powerstation rekommenderas för större säkerhet.