CAMPING MAGAZINE

Optimal Matlagning och Förvaring under Fricamping

Att fricampa innebär ofta att man är begränsad i hur mycket mat och förvaring man kan ta med sig. Därför är det viktigt att planera och tänka genom sina matval. Här kommer några tips för att hjälpa dig att maximera ditt matintag och minimera spill.

Planera Måltiderna

Innan du ger dig av, skriv ner och planera hur många frukostar, luncher och middagar du kommer att behöva. Genom att vara medveten om detta kan du säkerställa att du tar med dig tillräckligt med mat men inte för mycket som kan bli överflödigt.

Satsa på Långvariga Livsmedel

Välj matvaror som kan förvaras i rumstemperatur och som har lång hållbarhet. Detta minskar behovet av kylning. Tänk på alternativ till traditionella kylvaror. Till exempel kan man överväga havremjölk istället för vanlig mjölk, eller margarin istället för smör.

Smart Förvaring

Om du inte kan vara utan vissa kylvaror, kan det vara värt att investera i ett extra kylskåp eller en kylväska. Kom ihåg att varje gång du öppnar kylskåpet släpper du ut kall luft, vilket kräver mer energi för att kyla ner igen. Försök att öppna det så sällan som möjligt.

Undvik Matsvinn

Servera mindre portioner för att undvika överbliven mat. Om det finns rester, se till att förvara dem säkert för att äta vid ett annat tillfälle.

Ta Tillvara på Naturen

Om omgivningen tillåter, kan det vara en rolig och näringsrik upplevelse att plocka bär och svamp eller att fiska. Inte bara är det färskt, det är också ett utmärkt sätt att komplettera dina medtagna förnödenheter.

Genom att följa dessa råd kan du få en trevlig fricampingupplevelse utan att oroa dig för att maten ska ta slut.