CAMPING MAGAZINE

Regeringens Ställningstagande under European Tourism Forum

Husvagns- och Husbilsbranschens Riksförbund (HRF) uttrycker förvåning över statssekreterare Sara Modigs val av ämne för Sveriges bidrag under European Tourism Forum och kritiserar regeringens syn på hållbar turism.

Diskussioner om Hållbar Turism på EU:s Konkurrenskraftråd

EU:s Konkurrenskraftråd planerar ett informellt möte i Palma de Mallorca, med fokus på hållbar turism och delning av bästa praxis bland medlemsstaterna.

Sara Modigs Vision för Svensk Turism

Sara Modig, som representerar Sverige, betonar vikten av besöksnäringen för sysselsättning och tillväxt i Sverige och uppmanar till enklare regelverk för små och medelstora turismföretag.

HRF Kritiserar Regeringens Beskattningspolitik

HRF anser att regeringens politik med skattepålagor går emot principerna för hållbar turism och kan skada branschen samt turismen i glesbygder.

Forskning Stöder Hållbarheten i Husbilsturism

Per Nilsson från HRF pekar på studier som visar att husbilssemestrar är en av de mest hållbara semesterformerna och kräver en rättvis beskattningsmodell.

Opinionskampanjen Husbilskampen för Rättvis Beskattning

HRF, tillsammans med Svensk Camping, Caravan Club och Svenska Fordonsbranschen, driver kampanjen Husbilskampen som förespråkar en skattemodell anpassad efter husbilarnas faktiska användning.

Argument för en Rättvis Skatt på Husbilar

Argumentet framförs för en anpassad beskattningsgrund för husbilar, personbil klass II, baserat på verklig körsträcka eller en fast årsskatt som i Tyskland.