CAMPING MAGAZINE

Sweden Rock Festival Utökar Campingen: En Integrerad Del av Festivalupplevelsen

Camping – En Växande Trend vid Evenemang

Sweden Rock, ett av Sveriges största musikevenemang, har beslutat att mer än fördubbla sin campingkapacitet inför nästa års festival. Detta beslut är ett svar på den växande trenden där festivalbesökare föredrar att bo i husbil eller husvagn under evenemang. Hannes Emeus, marknadschef på Sweden Rock, betonar att boendet är en central del av festivalupplevelsen, något som även gäller för andra stora evenemang som orienteringsfesten O-Ringen.

Egen Campingplats – En Succé

Sweden Rock, beläget i blekingska Norje, har upplevt en ökad efterfrågan på campingplatser. Förra året introducerade de en egen campingplats med 350 platser, som snabbt blev fullbokad. Mot bakgrund av detta kommer campingplatsen att utökas till 750 platser nästa år, vilket reflekterar festivalens popularitet och dess besökares önskan om att vara nära händelsernas centrum.

Fördelar med Campinglivet

Många festivalbesökare väljer att bo i husvagn eller husbil för dess bekvämlighet och närhet till festivalområdet. Det är vanligt att besökare anländer några dagar före festivalen och stannar kvar efteråt. Denna smidighet, tillsammans med fördelen att bo varmt och torrt, har gjort camping till en stor del av festivalupplevelsen.

Lojala Campinggäster

Enligt en undersökning av Sweden Rock bodde cirka 40 procent av besökarna i husvagn eller husbil under 2023 års festival, en siffra som varit konstant de senaste fem åren. Många av dessa besökare väljer att återvända till samma plats år efter år, vilket skapar en känsla av gemenskap och tradition.

Campingens Roll i O-Ringen

Likaså för O-Ringen, världens största orienteringstävling, utgör camping en central del av evenemanget. Campingen fungerar som navet för deltagare och är en plats för umgänge och klubbkänsla. Arrangörerna strävar efter att erbjuda 2 500 platser varje år, och campingen är ofta fullbokad.

Sammanfattning

Sweden Rocks beslut att fördubbla sin egen campingkapacitet reflekterar inte bara festivalens popularitet utan också campingens växande roll i evenemangsupplevelser. Denna utveckling speglar en trend där campinglivet är en integrerad och uppskattad del av stora musik- och sportevenemang.