CAMPING MAGAZINE

Upplev Sveriges Pärlor: Campingar på Västkusten med Stuga

Sommaren är den tid då familjer söker sig till platser där de kan njuta av solen, havet, och tiden tillsammans. Längs den svenska västkusten finns det en uppsjö av campingar som erbjuder stugor för de som föredrar ett bekvämt boende med tillgång till naturen och havets brus. Dessa campingplatser är perfekta för både äventyrssugna och de som söker lugn och ro. Här har vi samlat några av de mest populära campingarna med stugor längs västkusten, där varje plats har sin unika charm och erbjuder en oförglömlig upplevelse.

Camping med stuga på västkusten

Längs västkusten, från Strömstad i norr till Varberg i söder, breder ett pärlband av campingar ut sig, var och en med sin speciella atmosfär och unika erbjudanden. Att bo i stuga på en camping innebär att du får det bästa av två världar – bekvämligheten av ett hem bortifrån och närheten till naturen och alla de aktiviteter som campingen och dess omgivningar erbjuder.

Daftö Resort – Strömstad

Daftö Resort är mer än bara en camping; det är en äventyrsresort där pirattema genomsyrar hela upplevelsen. Här kan du välja mellan nio olika stugtyper, från enkla campingstugor till lyxiga boenden med fantastisk utsikt över skärgården. Det är en plats där familjens små pirater kan ge sig ut på skattjakt, medan de vuxna njuter av havsutsikten och den friska luften.

First Camp Edsvik – Grebbestad

Ett stenkast från Grebbestad ligger First Camp Edsvik, en barnvänlig oas med direkt tillgång till havet. Här kan familjen välja mellan olika stugor, aktiviteter som lekland och minigolf, samt upptäcka de natursköna omgivningarna. Det är den perfekta utgångspunkten för att utforska Bohusläns klippor och skärgård.

Rörviks Camping – Hamburgsund

På Rörviks Camping väntar en genuin campingupplevelse med ett utbud av stugor intill en idyllisk sandstrand. Denna familjevänliga camping erbjuder enkelhet och närhet till naturen, med aktiviteter som minigolf och bad från brygga eller strand.

Ramsvik Stugby & Camping – Hunnebostrand

För de som drömmer om salta bad och klippor ligger Ramsvik Stugby & Camping perfekt till i Hunnebostrand. Här kan du välja mellan olika stugor, oavsett om du är ute efter ett enklare boende eller en stuga med alla bekvämligheter. Ramsvik är ett smultronställe för familjen som älskar att upptäcka den svenska sommaren från dess bästa sida.

Johannesvik Camping & Stugby – Kungshamn

Beläget i hjärtat av Bohuslän, erbjuder Johannesvik Camping & Stugby en förstklassig semesterupplevelse med ett brett utbud av stugor och aktiviteter. Med nära till både Smögenbryggan och Nordens Ark, är det en utmärkt plats för familjer som vill ha en aktiv och upplevelserik semester.

Hafstens Resort – Uddevalla

På en halvö i Uddevalla ligger Hafstens Resort, en camping som kombinerar avkoppling med äventyr. Här finns allt från höghöjdsbanor till tennis och ett stort poolområde, perfekt för den aktiva familjen. Med ett brett utbud av stugor är Hafstens Resort en favorit för många.

Stocken, Orust

På Orust finner du Stocken camping, en familjecamping som erbjuder en upplevelse nära naturen med möjlighet till bad, äventyrsgolf och restaurangbesök. Stugorna här är välutrustade och erbjuder en bekväm bas för utflykter i området.

Destination Apelviken – Varberg

För den som vill ha en femstjärnig campingupplevelse är Destination Apelviken ett utmärkt val. Beläget vid havet nära Varberg, erbjuder campingen en mängd aktiviteter och stugboenden som passar alla behov och önskemål.

Skrea Camping & Stugby – Falkenberg

I hjärtat av Halland ligger Skrea Camping & Stugby, en perfekt plats för den som vill uppleva sol, bad och svenska sommarnätter. Här finns ett brett utbud av stugor och aktiviteter för hela familjen.

Falsterbo Camping Resort – Falsterbo

Nära den vita sandstranden i Falsterbo finner du Falsterbo Camping Resort, där naturen och ett brett utbud av aktiviteter möts. Campingen är perfekt för den som vill kombinera avkoppling vid stranden med spännande aktiviteter för alla åldrar.

Dessa campingar med stugor längs västkusten erbjuder en mängd olika upplevelser för familjer, par och enskilda resenärer. Oavsett om du söker äventyr, avkoppling eller en kombination av båda, finns det en plats för dig längs Sveriges vackra västkust.