CAMPING MAGAZINE

Upptäck Sveriges Bästa Campingar Nära Nöjes- och Djurparker

2024

Sommar betyder äventyr, och vad kan vara bättre än en kombination av camping och spännande besök på Sveriges främsta nöjes- och djurparker? I denna guide tar vi dig med till de mest barnvänliga och underhållande campingplatserna som ligger nära all action som nöjesparker och djurparker kan erbjuda. Perfekt för familjer som vill ha både avkoppling och äventyr!

Camping nära Astrid Lindgrens värld, Vimmerby

Astrid Lindgrens Värld är en magisk plats där barnens favoritkaraktärer från Astrid Lindgrens berättelser blir levande. För den som vill uppleva denna sagovärld på nära håll erbjuder campingplatser bara 150 meter från entrén perfekta boendealternativ med moderna faciliteter.

Camping nära Liseberg, Göteborg

Liseberg är inte bara Nordens största nöjespark utan även en plats där hela familjen kan hitta glädje. Campingen vid Liseberg ligger i ett naturskönt område bara tio minuter från parken och erbjuder allt från husvagnsplatser till lekplatser och moderna servicehus.

Camping nära Borås Djurpark

Borås Djurpark erbjuder en värld av djur från alla kontinenter och är även engagerad i naturvård och forskning. För besökare som vill spendera mer än en dag i parken är Borås camping ett utmärkt alternativ. Med 300 husvagnsplatser och 52 stugor är detta en av Sveriges största citycampingar, perfekt för en längre vistelse.

Camping nära Kolmårdens Djurpark, Norrköping

Nordens största djurpark är en destination för hela familjen, och First Camp Kolmården – Norrköping ligger endast fyra kilometer bort. Campingen erbjuder en barnvänlig strand och aktiviteter som padel och äventyrsgolf, vilket gör det till en perfekt bas för ditt besök.

Camping nära Skara Sommarland, Skara

För den ultimata vattenupplevelsen är Skara Sommarland platsen att besöka. Campingen här ger dig tillgång till alla vattenattraktioner och tivolit med bara en kort promenad från ditt boende. Olika boendealternativ och en rad aktiviteter gör detta till en idealisk plats för sommarens alla äventyr.

Camping nära Gustavsvik Resort, Lost City, Örebro

Gustavsvik Resort erbjuder ett äventyr för hela familjen med Sveriges största inomhusbad, Lost City. Här finns också utomhuspooler och en lekplats. Campingplatsen intill badet har allt en familj kan önska sig för en bekväm vistelse inklusive restaurang och äventyrsgolf.

Camping på Daftö Resort, Strömstad

Daftö Resort är en äventyrsresort med pirattema belägen vid Kosterhavet. Resorten erbjuder både camping och hotellboende i tematiska miljöer, perfekt för familjer som söker både avkoppling och äventyr.

Camping på Kneippbyn Resort, Gotland

Besök Kneippbyn Resort för en sommar fylld med aktiviteter från vattenrutschbanor till möten med Pippi Långstrump. Campingen ligger precis vid havet och erbjuder en stjärnklar himmel och förstklassiga faciliteter.

Camping nära High Chaparral, Kulltorp

För en vild västern-upplevelse med cowboys och äventyr är High Chaparral camping temaparken att besöka. Campingen erbjuder ett stort antal platser och stugor i en miljö som fortsätter att charma efter parkens stängning.

Slutsats

Oavsett vilken del av Sverige du besöker finns det fantastiska campingmöjligheter nära spännande nöjes- och djurparker. Dessa campingplatser erbjuder bekvämt boende och närhet till parkerna, vilket gör dem till det perfekta valet för familjer som vill ha både äventyr och avkoppling under sommarsemestern. Planera din nästa semester med denna guide och skapa minnen som varar livet ut!