CAMPING MAGAZINE

Utforska Skåne: Fem charmiga campingplatser att besöka

Skåne, med sin härliga blandning av kultur och natur, är hem till flera fantastiska campingplatser. Om du är en campingentusiast, kommer du att älska den variation av upplevelser som Skåne erbjuder – från långsträckta sandstränder och pittoreska fiskebyar till slott, golfbanor och pulserande städer. Oavsett om du söker efter en stillsam avkoppling eller ett äventyrligt uppbrott, finns det en campingplats som passar dig perfekt. Här följer fem favoritcampingar i Skåne som bör stå på din radar.

Tobisviks Camping: Belägen i Simrishamn på Österlen, Tobisviks Camping erbjuder ett otroligt läge vid havet. Här kan du koppla av på den vidsträckta sandstranden, promenera längs kusten eller njuta av faciliteter som en restaurang, bar, grillplats, lekplats och ett gemensamt kök. Och det finns mycket att upptäcka i området – charmerande byar, konstgallerier och naturreservat är alla inom räckhåll.

Bingsmarkens Camping: En familjevänlig campingplats belägen bara 50 meter från havet i Skivarp, Bingsmarkens Camping kombinerar avkoppling med nöje. Du kan varva ner i den lugna och natursköna omgivningen, eller delta i roliga aktiviteter som minigolf, boule, volleyboll och lekplats. Dessutom finns ett café, en butik och grillplatser för din bekvämlighet. Att utforska mer av Skånes sydkust är lätt, med Ystad, Trelleborg och Malmö inom räckhåll.

Falsterbo Camping Resort:

För en lyxig campingupplevelse, titta på Falsterbo Camping Resort i Vellinge. Du kan bo i moderna stugor eller på rymliga platser med havsutsikt, och njuta av ett brett utbud av faciliteter och tjänster, som pool, bastu, spa, restaurang, butik, lekland och underhållning. Och för golfälskare, finns det flera golfbanor i närheten att utmana dig själv på.

Ringsjöstrands Resort:

Placerad vid Ringsjön i Hörby, erbjuder Ringsjöstrands Resort en idyllisk miljö för camping. Här kan du uppskatta den fantastiska sjöutsikten eller delta i olika vattensporter som kanot, roddbåt, fiske eller bad. Dessutom finns en restaurang, pizzeria, glassbar och lekplats för din njutning. Att utforska Skånes inland är lätt med Bosjökloster slott, Skånes Djurpark och Söderåsens nationalpark i närheten.

First Camp Röstånga-Söderåsen: Beläget vid den pittoreska Söderåsens nationalpark i Röstånga, erbjuder First Camp Röstånga-Söderåsen en äkta naturnära campingupplevelse. Här kan du bo i mysiga stugor eller på lummiga tomter omgivna av skog och berg. På campingen finns det dessutom ett utomhusbad, en restaurang, en butik och en lekplats. Om du är ute efter en aktiv semester är det många vandrings-, cykel- och ridleder att utforska inom nationalparken.

Som du kan se, finns det en stor mängd campingplatser i Skåne att välja bland. Oavsett om du föredrar hav eller sjö, kust eller inland, lugn och ro eller äventyrliga upplevelser, finns det något för alla. Skåne är ett landskap som har en hel del att erbjuda för den som vill uppleva dess rika natur och kultur. Packa väskan och boka din plats på någon av dessa camping juveler idag! Med allt från lugna till äventyrliga campingar finns det något som passar varje smak. Skåne har ett rikt utbud av både natur och kultur att utforska, så vänta inte – packa väskan och boka din plats på någon av dessa underbara campingplatser redan idag!