CAMPING MAGAZINE

Dals Långeds Ställplats och Gästhamn – Ett charmigt stopp i Dalsland

Om ditt äventyr tar dig genom Dalsland, missa inte chansen att tillbringa en natt i Dals Långed. Beläget på en pittoresk höjd, erbjuder ställplatsen en förtrollande utsikt. Ställplatsen, som ligger intill järnvägen, välkomnar alla sorters mobila boenden. Oroa dig dock inte över störande ljud; under min vistelse passerade endast två tåg under dagtid, så din nattsömn är säker.

Ställplatsen drivs av Dals Långeds Utvecklingsråd, en organisation bestående av lokala företagare, grupper och engagerade individer som driver olika projekt för att stärka samhället. Faciliteterna inkluderar åtta platser med el, tömning och fyllningsmöjligheter, diskmöjligheter samt toalett och dusch. De senare två är belägna på andra sidan järnvägen, men bara på ett avstånd av högst 100 meter.

Flertalet grillplatser finns tillgängliga, och om du går över järnvägen når du samhället och dess promenadvägar, perfekta för en promenad med din fyrbenta vän. Utslagsvasken finns lätt tillgänglig vid ställplatsen. Om du längtar efter en mer omfattande rengöring kan du hyra bastun, belägen strax under ställplatsen, för en mindre avgift.

Sammantaget erbjuder Dals Långeds ställplats en prisvärd och trevlig upplevelse för en natt. Avgiften för 2023 är 200 kronor, inklusive el, vilket är ett mycket rimligt pris för de faciliteter och den charmiga omgivning som erbjuds.