CAMPING MAGAZINE

Elcykeläventyr och Tältcamping på Bornholm

Vi har nyss genomfört vår första tältcampingupplevelse, och platsen vi valde var ingen annanstans än den vackra ön Bornholm. Att färdas med elcyklar runt denna ö som vi älskar, gav oss en unik och oförglömlig upplevelse.

Tidigare har vi varit bekanta med resor med husvagn och husbil, men det här var första gången vi provade på tältsemester. Ärligt talat, var det riktigt häftigt. Vi blev positivt överraskade av bekvämligheten och det unika sättet att campa i tält, det kändes som en lyxig ”back-to-basics”-upplevelse. Att ha elcyklar som huvudsakligt transportmedel var också något nytt för oss.

Vårt boende under resan var ett Outwell Yosemite Lake 4TC-tält. Och vi kan meddela – det var en upplevelse vi sent kommer glömma. Efter lite övning i att sätta upp tältet, kallade vi det snart för vår ”tredje rums-lägenhet”. Trots begränsat utrymme jämfört med vår tidigare erfarenhet med husvagnar och förtält, kändes tältet rymligt med tillräckligt med utrymme för allt vi behövde.

Vi spenderade en underbar vecka på Gudhjem Camping, och vi är säkra på att vi kommer att utforska tältcamping mer i framtiden. Du kan ta del av vår resa i videon nedan.

Bornholm – perfekt för cykeläventyr Den här säsongen investerade vi i två elcyklar från Lindebjerg, och de var vårt främsta transportmedel under vistelsen på Bornholm. Ön är känd för sitt vackra landskap och cykelvänliga vägar, vilket gjorde resan runt ön till en fantastisk upplevelse. Vi besökte många av öns sevärdheter, inklusive Vang Stenbrud, Hammershus och Opalsøen.

Sammanfattningsvis, vår första tältcampingresa till Gudhjem på Bornholm var ett underbart sätt att komma närmare naturen och upptäcka öns skönhet. Att resa med elcyklar gjorde det lättare att utforska ön och dess sevärdheter. Vi kommer att minnas denna resa fylld med äventyr, naturskönhet och kulinariska upplevelser för en lång tid framöver.