CAMPING MAGAZINE

En Oförglömlig Skidsemester i Sälen – Nyår i Tandådalen

När vintermånaderna närmar sig börjar vi med spänning att planera vår årliga resa. Det blir en skidsemester i det vackra Sälen särskilt i Tandådalen. Denna resa är inte bara en flykt från vardagens rutiner utan också en tid för familjesamvaro. Äventyr och firande av nyår på ett sätt som endast kan upplevas i de svenska fjällen.

Förberedelser för Resan

Allt börjar med de noggranna förberedelserna. Vi packar vår husvagn, en trogen följeslagare på många resor, full med allt vi behöver: varma kläder, skidutrustning och naturligtvis en uppsjö av brädspel och böcker för de mysiga kvällarna. Vår Isabella Winter vintertält, en oumbärlig del av utrustningen, lovar att hålla oss varma och skyddade mot vinterns växlande humör.

Resan till Sälen

Resan till Sälen är en del av äventyret. Vägen slingrar sig genom snötäckta landskap och frostiga träd som glittrar i vintersolen, vilket skapar en magisk känsla. Barnens förväntan är påtaglig medan de noggrant håller koll på varje passerad milsten.

Ankomst till Tandådalen

Vid ankomst till Tandådalen camping möts vi av det fantastiska vinterlandskapet. Tandådalens skidområde, känt för sina mångsidiga backar och fantastiska faciliteter, hälsar oss välkomna. Vi parkerar vår husvagn på en pittoresk plats, med utsikt över de snöklädda backarna. Det är här vi ska kalla hem för de kommande dagarna.

Dagarna på Berget

Dagarna spenderas på berget, där vi utforskar de olika backarna som passar alla skidåkningsnivåer. Barnen älskar skidskolan, där de snabbt utvecklar sina färdigheter och självförtroende. Luncherna avnjuts i någon av de många mysiga bergsstugorna, där vi värmer oss med en kopp varm choklad och traditionella svenska rätter.

Kvällarnas Mysighet

Kvällarna är lika magiska. Vi samlas i vintertältet, som är upplyst av ljusslingor och uppvärmd av en portabel kamin. Vi delar historier från dagens äventyr, spelar kort och njuter av hemlagade måltider. Ibland besöker vi någon av de lokala restaurangerna i Tandådalen för att smaka på lokala delikatesser.

Nyårsfirande i Sälen

Nyårsafton i Sälen är verkligen speciell. Efter en dag på skidorna, klär vi oss för kvällens höjdpunkt. Nyårsfirandet börjar med en utsökt middag, där lokala smaker tar centrum. Sedan när klockan närmar sig midnatt samlas vi utomhus invirade i varma filtar. För att se på fyrverkerierna som lyser upp den stjärnklara vinterhimlen. Det är en stund av ren glädje och förundran, ett ögonblick där tiden tycks stå stilla.

Minnesvärda Stunder och Löften för Framtiden

Vår resa till Sälen och Tandådalen lämnar oss med minnen som varar en livstid. Det är inte bara skidåkningen och landskapet som gör resan speciell. Utan även den kvalitetstid vi spenderar tillsammans. Det blir en tid för reflektion, för att uppskatta de små stunderna och för att lova att göra detta till en årlig tradition. Vi lämnar Sälen med ett löfte: att återvända nästa år och återuppleva denna under vinterresa. Vi följer vädret timme för timme i Tandådalen sälen.