CAMPING MAGAZINE

Ett urval av Campingar på Solkusten

Pandemin Covid 19 har också ökat intresset för camping. När siffrorna för turiståret 2021 nyligen offentliggjordes såg campingplatserna en ökning av spanska turister jämfört med 2019, med en ökning på 8,4 %.
Det återstår att se hur situationen kommer att se ut sommaren 2022. Förra året var dock 34 campingplatser i provinsen Malaga fullbokade i juli och augusti. I vinter rapporteras antalet besökare till de olika anläggningarna ligga på samma nivå som före pandemin.
Covid-19-pandemin har ökat intresset för camping, och sommaren 2021 gick det mycket bra för campingplatserna i Málagaprovinsen.
Med 17 000 platser och 3 500 bungalows översteg antalet besökare från slutet av juli till slutet av augusti siffrorna för samma period före pandemin, säger Emilio Domingo, ordförande för Association of Campsites on the Costa del Sol och chef för campingplatsen Valle-Niza.
Efter en hektisk vintersäsong ser branschen optimistiskt på framtiden.
Efter pandemin väljer familjer och ungdomar allt oftare campingplatser med stora utomhusutrymmen. Omkring 20 % av kunderna har aldrig provat att campa i sommar.
Campingplatserna är nöjda med att myndigheterna intensifierar verksamheten med att placera campingplatser. Vi motsätter oss inte platser där husvagnar kan stanna under korta perioder.

  • Vi har inget emot att husbils ägare följer bestämmelserna för sin verksamhet, eftersom vårt mål är att främja kvalitets turism. Detta uppnås genom respekt för lagen, säkerhet och renlighet.

Camping Almayate-Costa

Ligger vid km 267 på den gamla riksvägen 340 mellan stranden och jordbruksmarken i Axarquia. Campingen har direkt tillgång till stranden och det går att hyra bungalows för 4 eller 6 personer. Zumba, Pilates, bågskytte och vattenaerobics erbjuds.

Camping Cabopino, Marbella

10 minuters promenad till Cabopino Beach, Artola Dunes, marinan och golfbanan. Bungalows och husbilar kan hyras av 2 till 8 personer. Området är grönt och vegetationen är vacker och vacker. Det finns också ett 60-90 kvm stort utrymme för att parkera en husbil.

Väder Cabopino

Camping Laguna Playa

Campingplats på 20 000 kvm med 143 platser på mellan 25 och 70 kvm. Bungalows för 4 och 6 personer kan hyras. Pool för vuxna och minderåriga Restaurang, livsmedelsbutik; nära stranden i Torre del Mar.

Camping El Pino, Torrox Costa

Torrox Costa har ett av Europas bästa klimat, och Camping El Pino ligger bara 1 km från stranden. Det finns också 47 bungalows för 2, 4, 5 och 6 personer, med högst 382 platser på mellan 60 och 100 m2. Här växer typisk tropisk vegetation från Axarquía, bland annat avokadoträd.

Camping La Buganvilla, Marbella

Camping La Buganvilla är en familjecamping med bra faciliteter för barn. Gångavstånd till stranden, 2 pooler, bar och restaurang, liten timmerstuga i 2 våningar att hyra, 2 sovrum med eget badrum, 2 badrum med dusch och badkar.

Väder Marbella

Camping Valle-Niza

En liten campingplats nära havet i Benajarafe, öster om Malaga, populär bland campare med husbilar och tält.

Camping Torremolinos

Mellan Malaga (7 km) och Torremolinos (2 km), 200 m till pendeltåg och lokalbuss, 4 km till flygplatsen Eukalyptusträd och asfalterade vägar. 700 m till stranden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *