CAMPING MAGAZINE

First Camp och Skara Sommarland i Unik Samarbetsöverenskommelse

I en betydelsefull utveckling för svensk besöksnäring har First Camp, Skandinaviens främsta campingkedja, tillkännagett sitt förvärv av Skara Sommarlands camping. Detta sker genom ett långsiktigt samarbete med Parks and Resorts, som driver den populära nöjesparken Skara Sommarland. Denna allians markerar en ny era för båda organisationerna, med syftet att skapa en ännu mer lockande destination för besökare.

Samarbetets Kärna

Kärnan i denna överenskommelse ligger i de gemensamma värden som både First Camp och Parks and Resorts delar. Nämligen en djup förankring i att erbjuda exceptionella gästupplevelser, engagemang för medarbetarna och ett fast åtagande för hållbarhet. Denna symbios mellan de två gigantiska aktörerna inom besöksnäringen syftar till att ytterligare höja standarden för vad besökare kan förvänta sig av sin vistelse vid Skara Sommarland.

Framtida Planer

Förvärvet av campingplatsen ger First Camp en möjlighet att applicera sin omfattande erfarenhet inom campingdrift till Skara Sommarlands camping. Där de planerar att genomföra ett stort program för fastighetsunderhåll och förbättringar av mat- och dryckesutbudet. Boknings- och incheckningsprocessen kommer även den att förenklas för att skapa en smidigare upplevelse för gästerna.

Skara Sommarlands Vision

För Skara Sommarland, som är Skandinaviens största vattenpark. Erbjuder detta nya samarbete en fantastisk möjlighet att fokusera helhjärtat på parkens kärnverksamhet – att leverera oförglömliga bad- och tivoliupplevelser. Genom att kombinera styrkorna hos båda parter.

En Gemensam Framtid

Denna fusion mellan campingexpertis och nöjesparksexcellens lovar gott för framtiden. Genom att förena First Camps kunskap om campingliv med Skara Sommarlands expertis inom nöjesparker. Läggs grunden för en unik sommardestination som står redo att välkomna familjer från hela norra Europa.

Det nya samarbetet kommer officiellt att inledas den 20 mars 2024, då First Camp tar över driften av campingen. För gästerna innebär detta att de fortfarande kommer att kunna njuta av paketerbjudanden som inkluderar både boende och entré till Sommarland. Tillgängliga via både Skara Sommarlands och First Camps webbplatser.

Med denna spännande utveckling är både First Camp och Skara Sommarland inställda på att skriva nästa kapitel. Historien om svensk besöksnäring, en historia där gästupplevelsen står i centrum.