CAMPING MAGAZINE

Påskfirande på Camping: En Guide till Påskäventyr 2024

Påsken är en tid för förnyelse att firande och sammanhållning. För det första kan vara mer passande än att välkomna våren med ett påskfirande på en campingplats? Med det nya förtältet till husvagnen redo att tas i bruk, är påsken det perfekta tillfället att starta campingsäsongen. Många campingplatser runtom i Sverige tar tillfället i akt att erbjuda speciella påskaktiviteter som äggjakt, påskmålning och en festlig påskbuffé som glädjer både stora och små.

Påsken 2024, med påskafton som faller på lördagen den 30 april, inbjuder till firande under potentiellt soliga dagar. Planerar du att spendera denna tid på en av Sveriges många vackra campingplatser? Här är några förslag på populära destinationer där du kan njuta av påsken i husvagnen tillsammans med familj och vänner.

Hafsten Resort, Uddevalla

På den vackra halvön i Uddevalla, med utsikt över hav och öar, ligger Hafsten Resort. Här bjuds det på en påskhelg fylld med färgglada aktiviteter från skärtorsdagen den 28 mars till annandagen den 1 april 2024. Familjen kan bland annat testa den hisnande höghöjdsbanan, delta i tipspromenader, påskpyssel och njuta av en härlig påskbuffé i glaspaviljongen.

Daftö Resort, Strömstad

Som en femstjärnig äventyrsresort vid Kosterhavet, erbjuder Daftö Resort en piratfylld påsk med start skärtorsdagen den 28 mars. Aktiviteter inkluderar påskmästerskap, påskrisverkstad, påskpyssel och den spännande stora äggjakten på påskafton. Allt detta, tillsammans med ytterligare utomhusaktiviteter, ingår i boendepriset.

Destination Apelviken, Varberg

Belägen vid havet i Varberg, är Destination Apelviken en femstjärnig camping som snabbt blir fullbokad under påsk. Från skärtorsdagen till påskdagen erbjuds en rad påskaktiviteter för hela familjen, inklusive påskpyssel, äggmålning, påskquiz och digital tipspromenad.

Kronocamping, Lidköping

Med fem stjärnor och belägen en kvarts timme från Lidköping, bjuder Kronocamping in till en påsk fylld med aktiviteter från den 28 till den 31 mars. Här finns allt från påskmarknad och påskdisco till påskäggsjakt och en musikshow, samt möjlighet att njuta av säsongens premiär på Restaurang Sjökanten.

Ursand Resort & Camping, Vänersborg

Vid Vänerns finaste sandstrand hittar du Ursand Resort & Camping, ett paradis för hela familjen. Deras påskfirande sker mellan den 28 mars och den 31 mars, med aktiviteter som påskpyssel, påsktipspromenad och en spännande jakt på det gömda guldägget.

Lagunen Camping, Strömstad

I närheten av både Koster och Strömstad ligger Lagunen Camping, en fyrstjärnig camping som erbjuder en rad spännande påskaktiviteter för hela familjen. Utforska äggjakt, påskbasta, badtunna och mycket mer i den naturnära miljön.

Dragsö Camping & Stugby, Karlskrona

På en egen ö i Blekinges skärgård finner du Dragsö Camping & Stugby. Firandet sträcker sig från den 23 mars till den 7 april, med allt från en påskinspirerad tipsrunda till skattmysteriet ”Ubbe och Smillas skattmysterium” och vårpremiär för biljardgolfen.


Vanliga Frågor

Kan jag boka plats för husvagn på alla dessa campingar under påsk?

Ja, det är möjligt att boka plats för husvagnar på dessa campingar, men tänk på att vara ute i god tid då många andra också planerar sitt påskfirande där.

Ingår alla påskaktiviteter i boendepriset?

På de flesta av dessa campingplatser ingår påskaktiviteterna i boendepriset, men det kan variera, så det är bäst att kontrollera med varje camping för specifika detaljer.

Är det lämpligt att fira påsk på camping med små barn?

Absolut! Dessa campingplatser erbjuder aktiviteter för alla åldrar, så att hela familjen kan njuta av påskfirandet tillsammans.

Påskfirandet på camping erbjuder en unik upplevelse för att välkomna våren och skapa minnesvärda stunder med nära och kära. Oavsett om du är ute efter äventyr eller bara vill njuta av lugnet i naturen, finns det något för alla att uppskatta under påsken 2024.