CAMPING MAGAZINE

Smedjebacken: Dalarnas välkomnande port

När du färdas längs riksväg 66 norrut och korsar gränsen till Dalarna, välkomnas du av Smedjebacken – en ort rik på historia och charm. Denna pittoreska bruksort, känd för sitt livliga hamnområde och engagerade båtklubb, erbjuder mer än bara vackra vyer.

Från Provisoriska Ställplatser till Fullutrustad Hamn

Mitt första besök vid Smedjebackens Båtklubb ställplatsser var 2008, då endast fem provisoriska ställplatser fanns tillgängliga. Sedan dess har området genomgått en imponerande förvandling. Idag stoltserar hamnen med tjugo platser på hamnplanen, alla utrustade med elanslutningar som möter alla moderna behov.

Bekvämligheter som Höjer Standarden

Båtklubben och hamnområdet är utrustade med faciliteter som gör vistelsen bekväm för alla besökare. Här finns möjligheter till påfyllning av vatten, tömning av toaletter samt tillgång till tvättmaskin. Det nybyggda hamnkontoret erbjuder toaletter och duschar, medan Smedjebackens kommun har installerat en toppmodern tömningsstation för svart- och gråvatten, samt vattenpåfyllning, strategiskt placerad på vägen mot Borlänge.

Aktiviteter och Nöjen för Alla Smaker

För den som söker mer än bara avkoppling vid vattnet, finns det gott om aktiviteter i närheten. En nyanlagd minigolfbana, ångbåtar vid kajen, en utombordarutställning och ett lokstall ligger alla inom bekvämt avstånd. För matälskaren är restaurang Bryggan, belägen precis bredvid båtklubben, ett utmärkt val under sommarmånaderna. Centrum erbjuder ytterligare matställen och shopping inom några minuters promenad.

En Destination Värd Fyra Husbilar i Betyg

Med ett rikt utbud av aktiviteter, utmärkta shoppingmöjligheter och fantastiska promenadstråk som är perfekta för de fyrbenta vännerna, är Smedjebacken en plats som förtjänar högsta betyg. Detta är en destination som inte bör missas av någon som har vägarna förbi Dalarna.

Sammanfattning

Smedjebacken representerar det bästa av Dalarna med sin gästvänliga atmosfär, historiska miljö och mångsidiga upplevelser. Oavsett om du är en båtentusiast, kulturintresserad eller bara ute efter en lugn stund vid vattnet, har Smedjebacken något att erbjuda. Missa inte chansen att uppleva denna pärla nästa gång du rullar in i Dalarna!