CAMPING MAGAZINE

Super bra på Elmia Husvagn Husbil – Försäljningen

Mässan fungerar alltid som en bra temperatur indikator för det kommande året. Klas Brandt, utställnings chef för Elmia Husvagn Husbil, berättade att många utställare sa att de uppnått mycket bra försäljning på mässan, vilket är en stark och positiv signal för branschen.
Efter fem dagars omfattande kontakt med Elmia Husvagn Husbil står det klart att intresset för branschen är större än någonsin. Återförsäljarna har förbrukat det mesta av sitt befintliga lager av både nya och begagnade bilar. Camping Sweden rapporterar att 2022 sannolikt kommer att bli ännu ett rekordår.
En av Sveriges största importörer av husvagnar och motorcyklar är Bergholm som representerar tyska Knaus, Tabbert och Morelo. Under Elmia Husvagn Husbil har Bergholm samlat sitt återförsäljarnät till en av de största montrarna.

 • Vi har fått en bra start på mässan och försäljningsmässigt är detta den bästa öppningsdagen någonsin. 2017 var vår bästa öppningsdag hittills. Lars Bergholm, VD för Bergholm, säger att vi nu har ökat försäljningen med 25 %.
  Lars Bergholm anser att mässan är av stor betydelse för branschen. Sedan urminnes tider har Elmia Husvagn Husbil varit den första modellen som kommer till försäljning för de kommande fem modellerna.
 • Med tanke på situationen i världen tror jag att mässan är mycket värdefull för alla, både för oss, säljarna och alla våra kunder. Det är ett stort nöje att man möter promenader genom hallarna och på mäss campingen.
  Ordförande i Industrins Riksförbund Husvagn Lars-Erik Hörmander var mycket nöjd med utställningsdagarna i Elmia.
 • Många säger ”äntligen” och menar att mässan är igång igen efter en oavsiktlig pandemi uppehåll. Jag tycker att det tydligt visar hur värdefull mässan verkligen är för många. Lars-Erik Hörmander säger att vi har en stark industri arena som Elmia Husvagn Husbil vilket är jättebra.
  Som en del av mässan genomförde Elmia Husvagn Husbil en rikstäckande undersökning bland återförsäljare. En av frågorna är om återförsäljarna känner sig nervösa inför framtiden.
 • Alla tillfrågade sa nej. Svensken vill bland annat satsa pengar på sin fritid, och den instabila situationen i världen gör att äga sin egen väg mer intressant. Under pandemi åren av osäkerhet och restriktioner har branschen sett en ökning av försäljningen. Från Svensk Camping fick vi även data som visar investeringsviljan bland camping ägare över hela landet. Klas Brandt sa att många planerar att utöka sina camping anläggningar i framtiden.
  Elmia Caravan Husbil i år visar att det är den bestämda arenan i branschen och samlar totalt 131 utställare och 30 000 besökare.