CAMPING MAGAZINE

Utforska de Bästa Campingplatserna Nära Kolmårdens Djurpark

Äventyr väntar för hela familjen vid Kolmårdens Djurpark, Nordens största djurpark, belägen i den pittoreska staden Norrköping. För de som önskar förlänga sitt besök över flera dagar erbjuder området flera attraktiva campingplatser. Dessa campings erbjuder en mängd faciliteter och aktiviteter som gör din vistelse bekväm och minnesvärd, allt från stugor och husvagnsplats till naturnära tältplatser. Vi tar en titt på några av de bästa campingalternativen i närheten av Kolmården.

First Camp Kolmården – Perfekt för Familjen

First Camp Kolmården erbjuder det ultimata läget bara fyra kilometer från djurparken, vilket gör det till en utmärkt bas för att utforska både djurparken och de omgivande naturområdena. Här kan gästerna välja mellan husvagn, husbil, tält eller stugor för övernattning. Campingen är rik på aktiviteter; allt från cykeluthyrning till padel och äventyrsgolf. För de badsugna finns det en barnvänlig strand och brygga, perfekt för en avkopplande dag efter djurparkens spänningar.

Norrköpings Camping – Stadsmöjligheter och Natur

Bara en halvtimme från Kolmården och två kilometer från Norrköpings centrum ligger Norrköpings Camping, vilken erbjuder en kombination av stadsliv och naturnära upplevelser. Campingen rymmer 130 platser för husvagnar och husbilar, samt erbjuder rum, stugor och lägenheter för de som önskar lite mer bekvämlighet. För barnen finns det en lekplats, och för de grillintresserade utmärkta faciliteter. Dessutom är det nära till fiske, äventyrsgolf och utomhusbad, vilket gör det lätt att hålla alla åldrar underhållna.

Korskullens Camping, Stugor & Café – Charmigt och Centralt

I hjärtat av Söderköping, cirka 45 kilometer från Kolmården, finner du Korskullens Camping, Stugor & Café. Detta är ett utmärkt val för de som vill ha närhet till stadens faciliteter samtidigt som de njuter av campinglivet. Med 40 campingtomter och tillgång till ett modernt servicehus är bekvämligheten hög. Campingen är också hem för ett populärt café där du kan smaka på lokala delikatesser som den omtalade våfflan. För den musikintresserade finns ofta evenemang på kullen intill cafét.

Skeppsdockans Camping & Vandrarhem – Vid Kanalens Kant

Belägen vid Göta kanal, erbjuder Skeppsdockans Camping & Vandrarhem en unik upplevelse vid vattnet. Här är du bara en kilometer från Söderköpings centrum och kan njuta av en lugn miljö med utsikt över kanalen. Campingen erbjuder platser för både husbil och husvagn samt möjlighet till tältning. För en extra bekväm vistelse finns det möjligheter att köpa frukost och andra bekvämligheter. Cykeluthyrning finns också tillgänglig för de som vill utforska den vackra omgivningen på två hjul.

Nävekvarns Skärgårdscamping – Idyll vid Havet

För den som drömmer om att vakna upp till ljudet av vågor är Nävekvarns Skärgårdscamping det perfekta valet. Denna charmiga camping ligger cirka 30 minuter från Kolmårdens Djurpark och erbjuder sjönära campingtomter med storslagen utsikt över skärgården. Gästerna har tillgång till välutrustade servicehus, och området är perfekt för de som önskar tillgång till bad, caféer och lokala evenemang. En unik egenskap vid denna camping är dess närhet till både natur och kulturupplevelser, vilket gör det till en favorit för många besökare.

Slutsats

Att campa i närheten av Kolmårdens Djurpark är det perfekta sättet att kombinera en spännande dag i djurparken med avkoppling och naturupplevelser. Oavsett om du föredrar att vara nära stadens puls eller mitt i den stilla naturen, finns det campingalternativ som passar alla behov. Välj den camping som bäst motsvarar din familjs intressen och förbered dig på en oförglömlig semester.