CAMPING MAGAZINE

Nya VW California är hybrid 2024

Volkswagen ger en titt på nästa generations California, nu med hybridteknik. Den populära Californiahusbilen, som först introducerades av Volkswagen för 35 år sedan och kom till Sverige 2012, har tagit inspiration från företagets Multivan-minibuss anpassad för camping.

Denna nya upplaga markerar den första gången som California introduceras som en hybrid. Med tanke på dess koppling till Multivan kan vi förvänta oss att hybridkonfigurationen blir snarlik. Multivan använder en kombination av en 1,4 liters bensinmotor och en elektrisk motor, vilket ger en total effekt av 218 hästkrafter.

Några av de kända egenskaperna från tidigare versioner finns kvar, som det ikoniska pop-up taket och resetältet. Vad som däremot är nytt för denna modell är införandet av dubbla skjutdörrar och en digital skärm som även kan tas bort och användas som en separat platta.

Medan priset på den nya California ännu inte har avslöjats, förutspår många att det kommer att spegla en mer premium känsla jämfört med dess föregångare.