CAMPING MAGAZINE

Köges Kulturella Skatter: En Oplanerad Pärla i Danmark

En oväntad vändning leder till historiska upptäckter

Vår plan var initialt att stanna i Simrishamn för att avrunda semestern, men livet hade andra planer. Med fullbokade campingsplatser styrde vi kosan mot Köge, en pittoresk stad bara 4 mil från Köpenhamn.

Det visade sig snabbt att Köge är en skattkista av historisk arkitektur. Med Danmarks äldsta halvtimrade hus från 1527 och ett av Själlands största torg, var staden en kulturell fest för ögonen. Vår timing kunde inte ha varit bättre, eftersom vi anlände på torgdagen och hittade läckra delikatesser trots en svag svensk krona.

Kulinariska upplevelser vid hamnen

Trots stadens danska charm, fann vi oss på en italiensk restaurang, Limone, belägen vid den vackra hamnen. Istället för den förväntade pastan valde vi en maffig italiensk hamburgare, vilket var en välkommen variation. Med tidigare besök på flera italienska restauranger under vår resa, var det dags för en smakförändring.

Intressant att notera är att Köge även är hem till mikrobryggeriet Bryghuset Braunstein, som producerar både öl och whiskey. Tyvärr kunde vi inte besöka dem den här gången, men det ger oss en anledning att komma tillbaka.

Boende bland grönska och lugn

När det kom till boende valde vi Köge & Vallo Camping. Prisvärt, lummigt och avkopplande beskriver bäst vår upplevelse där. Om du, precis som oss, uppskattar naturen och lugnet, är detta stället att vara på. För de som söker en snabb simtur, är den breda sandstranden bara en kort promenad bort, skild endast av en väg.