CAMPING MAGAZINE

Trollstigens Majestät – Norges Fantastiska Vägverk

Trollstigar finns i många nordiska vrår, men det är bara en som står oöverträffad. En sådan unik trollstig finner du i Norge!

Den Ultimata Upplevelsen

Trollstigen i Norge är inte bara en väg, det är en upplevelse. Den tar dig genom några av Norges mest dramatiska landskap, inklusive branta klippor, majestätiska berg, djupa fjordar och frusande vattenfall. Denna fantastiska väg, som sträcker sig över 10,6 mil, snor sig fram genom elva utmanande hårnålskurvor, där varje sväng ger en känsla av att du nästan möter dig själv!

Ett Historiskt Underverk

Trollstigen har varit en del av Norges infrastruktur sedan 1936. Den tuffa terrängen krävde skickliga ingenjörer och hårt arbetande vägarbetare för att färdigställa. Idag lockar denna imponerande prestation massor av turister. Dock, om du är känslig för höjder, kan de hisnande vyerna vara lite överväldigande.

Ett Ögonblick på Toppen

Vid vägens högsta punkt finner du en parkering och Trollstigsplatån, en utsiktsplattform. Trots mängden besökare som strömmar hit, förblir din personliga upplevelse helt unik. Vyerna över den slingrande vägen och det 320 meter höga Stigfossen vattenfall är helt enkelt spektakulära. Det är en utsikt som garanterat kommer att brännas fast i ditt minne.

Under vår resa stötte vi också på några får, både i deras naturliga habitat och på parkeringsplatser. Ett särskilt stopp längs vägen gav oss tillfälle att njuta av det renaste fjällvatten, direkt från en fjällsjö.

Kom dock ihåg att Trollstigen är stängd under vintermånaderna, och av goda skäl. Med dess svårighetsgrad är det inte en plats för vinterkörning.

Kort sagt, Trollstigen i Norge är ett måste för alla äventyrslystna resenärer.